Bagefif: Tjek nemt om bollerne og kagen er bagt nok

Brug et stegetermometer, og du kan nemt se, om dine boller er bagt færdige og er blevet luftige – og om chokoladekagen er dejligt svampet. Samvirke har fået gode råd om, hvordan du kan se, om brødet bliver perfekt eller ender småklægt fra Åse Solvej Hansen, der lektor på Københavns Universitet og ekspert i mel og brød.

Gærdej er færdig, når temperaturen i midten af brødet er 98 grader.

Boller og kage bliver nemt perfekte

Har du lyst til velduftende boller uden klæghed, og som heller ikke er bagt så længe, at de er tørre og krummer? Står du også og stikker med en kødnål, når du skal se, om chokoladekagen er færdig?

Et simpelt trick kan vise dig, hvornår brødet eller kagen er færdig: Brug et stegetermometer. Åse Solvej Hansen, der har forsket i melet og ovnens betydning for brødbagning og er lektor på Københavns Universitet, foreslår, at du sætter et stegetermometer i midten af brødet.

  • Husk alle ovne bager forskelligt. Tiden i opskriften er vejledende.
  • Brug et stegetermometer. Stik det i midten af kagen eller bollerne.
  • Alt bagværk skal have en temperatur på 98 grader. Har bollerne eller kagen det, har de bagt længe nok og skal ud af ovnen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #kager, #bagning, #bagetips og #chokoladekage