Anden er et hit, men sønderjyderne elsker en anden fugl

På langt de fleste borde juleaften står en andesteg. Anden er nemlig det mest populære julemad i Danmark – i Sønderjylland er de dog også ret vilde med en anden fugl.
Kalkun på middagsbord

Kalkunen er særligt populær blandt indbyggerne i Syd- og Sønderjylland

Først and, så flæskesteg

Julen er bestemt ikke andens fest – til gengæld er danskerne vilde med and, når det bliver juleaften. Tre ud af fire danskere spiser and på juleaften, viser en undersøgelse af danskernes julemadvaner, som FDB Analyse tidligere har foretaget for Samvirke.

Anden er dermed den mest populære spise, men bliver skarpt forfulgt af flæskestegen, som bliver fortæret af to ud af tre danskere.

Kalkunen slår gåsen i kampen om 2. pladsen blandt de mest populære fugle på middagsbordet. 13 procent spiser kalkun og knap 7 procent spiser gås.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sønderjyderne elsker kalkun

Ser man i undersøgelsen over danskernes julemadvaner, spiser vi stort set det sammen, uanset om vi indtager julemiddagen i København eller i Vestjylland – og alderen spiller heller ingen rolle for, hvad vi får på gaflen.

Ét sted skiller man sig dog ud: I Syd- og Sønderjylland spiser man markant oftere kalkun i forhold til de andre landsdele. 1 ud af 4 syd- og sønderjyder spiser kalkun juleaften – og det er et godt stykke over landsgennemsnittet.

Artiklen er fra 2011 og bygger på tal fra samme år.

Læs mere om