5 gode fisk til grillen

Er du ikke vild med pølser og marinerede nakkekoteletter, kan du vende blikket mod havet og finde inspiration til dit næste sommermåltid. Samvirke har fundet 5 sikre bud på gode fisk til grillen. Kok og tidligere køkkenchef på Le Sommelier Christian Fangholm Bak leder tilberedningen på rette spor.

Laks

På trods af sin karakteristiske smag, lader laksen sig nemt ledsage af alverdens krydderier. Den er ekstremt fed og kan derfor klare høj, direkte varme. Husk at skære ridser i skindet, så det ikke trækker sig sammen, når du smider fisken på grillristen.



Tip: Pensl et godt lag pesto ud over laksens kødsider og grill den med skindet på risten. Vend til sidst og giv den kort tid på den anden side.

Havtaske

Havtaske smager lidt ligesom hummer, men koster langt mindre. Det magre og faste kød er godt til grillen.

Tag havtasken ud i god tid, så den ikke er kold, når den skal på grillen. Og vend den blot en enkelt gang, så bliver den mest saftig.



Tip: Tilbered fisken ovenpå en buket af krydderurter som persille, rosmarin og forårsløg.

Så brænder den ikke så nemt på, og den får masser af smag.

Helleflynder

Det fine, hvide kød er magert og meget følsomt for varme. Derfor kan det være lidt svært at grille helleflynder direkte på risten.



Tip: Pak hellefylderen ind i stanniol sammen med citron og nogle stykker porre og forårsløg, der er grillet helt brankede på forhånd.

Kom også gerne en klat kryddersmør med ramsløg ved. Det giver masser af smag til flynderen.

Sværdfisk

Kødet er på samme tid fint og fast, men vigtigst er det, at det ikke falder fra hinanden, når det grilles.

Men hold øjnene på sværdfisken, hvis den får for meget bliver den hurtigt tør.



Tip: Hvis du lader fisken ligge på den ene side, får du en flot grillet fisk, der gerne må være rå på den modsatte. Så kan du lettere undgå at give den for meget. Hvis du har en kuglegrill, kan du smide noget rygetræ på og give fisken smag af røg.

Tun

Tun er både eksotisk og velsmagende, og så er tunen også allerbedst, når den bliver tilberedt på grill. Når den tages af, skal den faktisk være rå i midten. Så giv tunen godt med lime og en ultrakort tur over de brandvarme kul.



Tip: Mariner tunen i en blanding af god soya, østerssovs og væsken, der ligger ved syltede ingefær.

Vend så tunfileten i sesamfrø. Så får du en helt sprød yderside, mens fisken er rå og delikat i midten.

Læs mere om