3 smarte tips til din browser

Der er en masse funktioner, der gør din browser nemmere at surfe rundt i. Samvirke har samlet 3 gode tips til de mest almindelige browsere, som du måske ikke kendte før.

Få Chrome til at åbne dine faner

Fastgør faner:

Åbner du altid Facebook, Samvirke og Google, når du starter din browser? Du kan få Chrome til at gøre det for dig. Når fanen er åben, højreklikker du på den og vælger 'fastgør fane'. Så ligger fanen som et mindre ikon i faneoversigten og åbner hver gang, du åbner Chrome.

Lav matematik i din browser:

Skal du lave et hurtigt regnestykke, mens du browser, kan du få Chrome til at regne for dig i en fart. Adressefeltet fungerer nemlig også som en lommeregner, og hvis du skriver 6*6 i søgefeltet, skriver Chrome 36 for dig. Det fungerer også med +, - og /.

Fortryd en lukket fane:

Kom du til at lukke en fane, som du stadig skulle bruge? Du behøver ikke søge den frem igen. I stedet kan du nøjes med at trykke control+shift+t. Så åbner Chrome den sidst lukkede fane, og browseren husker de 10 faner, du har lukket sidst, så de dukker op, hvis du bliver ved med at trykke control+shift+t.

Få Firefox til at inddele dine bogmærker

Fastgør faner:

Ligesom i Chrome kan du fastgøre faneblade, som så åbner, når du starter browseren. Proceduren er den samme som i Chrome. Du højreklikker og vælger 'fastgør fane'.

Giv dine bogmærker mærkater:

Vil du let kunne søge dine yndlingsnyheder, sociale medier eller arbejde frem, kan du inddele dine bogmærker, så søgningen bliver nemmere. Når du vælger at gøre en side som eksempelvis Facebook til et bogmærke, kan du give den mærkatet 'sociale medier', og den vil derefter dukke op, når du skriver 'sociale medier' i søgefeltet.

Marker og søg:

Sidder du og læser artikler på Samvirke.dk og falder over et interessant fænomen, som du gerne vil vide mere om, kan du markere den tekst, der skal søges på, og trække den op i søgefeltet. Så laver Firefox en google-søgning på teksten.

Lav søgemaskinen om i Internet Explorer

Åbne faner ved start:

Ligesom med de andre browsere kan du få Internet Explorer til at åbne en række faner fra start. Under 'funktioner' vælger du 'internetindstillinger', og her kan du i feltet 'startsider' skrive adressen på de hjemmesider, der skal åbnes, når du starter browseren. Sørg for at adskille dem ved at trykke enter.

Ny søgemaskine:

Er du glad for Internet Explorer, men træt af at søge med Bing, kan du gøre Google til din faste søgemaskine i browseren. I 'internetindstillinger' kan du finde fanen 'søg'. Her trykker du på 'indstillinger', og i bunden kan du finde flere søgemaskiner. Trykker du på linket, kan du søge Google frem som tilføjelsesprogram og gøre det til din standardsøgemaskine.

Autoudfyld adressen:

Hvis du holder control nede, mens du trykker enter, når du skal ind på en ny hjemmeside, sørger Internet Explorer selv for at sætte .dk på. Du kan altså nøjes med at skrive samvirke i browserfeltet, og så holde control nede.

Oversku de åbne faner i Safari

Toggle mellem mange faner:

Har du flere faner åbne, end du kan overskue, kan du trykke på den lille firkant i venstre hjørne ved siden af faneoversigten. Her får du en oversigt over, hvilke faner der er åbne, og så kan du overskueligt rydde op i dem, du ikke skal bruge længere.

Bogmærker i mapper:

Flyder din browser over med bogmærker, kan det være en god ide at organisere dem en smule. Du kan lægge dine bogmærker i mapper alt efter, hvad du bruger dem til. Højreklikker du på linjen af bogmærker, kan du vælge at lave en ny mappe, som du kan kalde, hvad du vil. Herefter trækker du bare bogmærkerne til mappen.

iCloud:

Fandt du en spændende nyhedsartikel på din iPhone, men havde ikke tid til at læse den, kan du finde den frem på din Mac, når du kommer hjem. Trykker du på den lille sky i øverste venstre hjørne, kan du se alle de faner, du har åbne på din iPhone eller iPad.

Se, hvad vi ellers skriver om: #internet, #webråd og #facebook