3 alternativer til den klassiske gin og tonic

Byd på en gin med andet end bare tonic og en citronskive. Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi, der står bag den præmierede Nordisk Gin, foreslår, at du bruger nordiske bær og urter i ginnen. Det giver en god og fin smag og ser flot ud.

Vi kender den bedst med lime, men du kan med fordel prøve en af disse 3 smagsvarianter i din gin og tonic. Eller som her bare med blåbær.

Brug bær i din gin

Gin kommer af det gamle franske ord »genièvre«, der betyder enebær, og du kan bruge netop bær, hvis du vil give din gin og tonic et anderledes twist. Det fortæller Anders Bilgram, der står bag Nordisk Brænderi ved Fjerritslev, hvor han blandt andet producerer Nordisk Gin, som har fået præmier ved internationale spirituskonkurrencer.

3 slags bær – friske eller frosne – og urter, du kan bruge i din gin

  • Gin, tonic, is, brombær og røllikeblade
  • Gin, tonic, is, hindbær og salvie
  • Gin, tonic, is, blåbær og æblestykker

Til hver drink skal du bruge 2-3 bær. Kommer du eksempelvis frosne blåbær i glasset, vil bærrene flyde, indtil de får samme temperatur som resten af drinken. Herefter synker de til bunds.

Bær, urter og frugter komplementerer hinanden og klæder ginnen godt. Skål og god fornøjelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: #alkohol, #sommer, #drinks og #tømmermænd